Feed on
Posts
Comments

Visi kavos gerbėjai tiesiog privalo žinoti, ką daryti, kad paruošta kava būtų skani bei kvapni. Kad  būtų pasiektas toks rezultatas reikia žinoti nuo kokių subtilybių priklausys ruošiamos kavos skonis bei kvapas. Tad norime Jums atskleisti visas kavos ruošimo paslaptis, tam, kad turėtume galimybę pasimėgauti išties gardžiu gėrimu.

þ Jei turite galimybę visuomet rinkitės kavos pupeles ir jas sumalkite patys, nes kavos meistrai teigia, jog eteriniai aliejai, esantys kavoje yra labai lakūs, tad malta kava greitai praranda dalį savo aromato.

þ Jei perkate jau sumaltą kavą, būtinai perskaitykite jos ruošimo būdą, nurodyta ant pakuotės.

þ Tam, kad kavos pupelės paskleistų visą savo kerintį kavos aromatą, jas reikia 10 min palaikyti šaltame vandenyje, o po to išdžiovinti karštoje orkaitėje. Taip vienu šūviu nušausite du zuikius: iš tokių pupelių paruošite labai aromatingą kavą, o Jūsų namai prisipildys maloniu kavos kvapu.

þ Norint dar labiau sustiprinti ruošiamos kavos aromatą, prieš virdami jau sumaltą kavą trumpai pakaitinkite ant ugnies ir įberkite keletą kristalų valgomosios druskos.

þ Nevirkite kavos ilgiau nei reikia. Jei virsite ilgesnį laiką, nei kava turi būti verdama, ji neteks aromato, o skonis nublanks.

þ Pats geriausias būdas kavai virti – į specialų kavinuką su tinkleliu užpilti reikiamą kiekį vandens ant kavos. Kai kava užverda, nukelkite jį nuo ugnies, įlašinkite porą lašų šalto vandens ir leiskite pastovėti 5 min.