Feed on
Posts
Comments

Nors dėl kavos įtakos organizmo sveikatai nesiliauja ginčai, visgi kavinių skaičius nemažėja. Tai rodo, kad kava nepraranda savo mėgėjų pasitikėjimo. Kavinės pilnos lankytojų ne tik dėl to, kad tai puiki vieta susitikimams, bet ir dėl to, kad kavos skonis kavinėse ypatingas. Tai ne vien tik kavos virėjų ar augintojų nuopelnas, bet ir kavos aparatų.

Daugelis žmonių per dieną išgeria kelis puodelius kavos, bet, suprantama, kad nevaikšto po kelis kartus per dieną į kavines. Tada lieka nedaug alternatyvų:  arba gerti ne tokią skanią kavą kaip kavinėse, arba dirbti įstaigoje, kurioje yra kavos aparatas, arba nusipirkti aparatą savo namams.

Beje, daugelis žmonių, nusipirkusių kavos aparatą, kaip susitarę pasakoja apie tai, kad padažnėjo svečių lankymasis pas juos, mat visi nori nemokamos puikios kavos.

Jei šeimoje būna tik vienas geriantis kavą žmogus, dažnai prieš perkant kavos aparatą apninka abejonės, ar iš tiesų tas daiktas reikalingas, ar ne per daug rūpesčių padarys plovimas dėl, pvz., vieno puodelio per dieną. Tačiau, kaip pastebėta, tas aparato plovimas nereikalauja daug laiko, todėl puikus kavos skonis ir kvapas atperka tą rūpestį su kaupu. Panašus pasiteisinimas tinka ir tiems, kurie abejoja, ar spės ryte pasidaryti kavos iš aparato, nes daugelis aparatų turi tinkamai įkaisti ir per kelias minutes nuo pirmo įjungimo tikrai nepadarys kavos, tai gali trukti penkiolika – trisdešimt minučių. Bet tikri kavos mėgėjai dėl to nesijaudina – tik atsikėlę įjungia aparatą ir kol maudosi, velkasi, kava jau buna paruošta.

Iš esmės daugelio kavos aparatų priežiūra nereikalauja itin didelio dėmesio. Labai patogūs tokie aparatai, kurie parodo, kada laikas nukalkinti ar valyti filtrus. Taip užtikrinamas ilgesnis aparato tarnavimo laikas ir skanesnė kava.

Kavos aparatų pasirinkimas tikrai nemažas: įvairios kainos, modeliai, dizainas, funkcijos. Visgi daugiafunkciniai kavos aparatai ne itin mėgstami kavos gerbėjų. Jie teigia, kad kavos aparatas turi būti skirtas tik kavos gaminimui, o ne, pvz., jos malimui.

Dar vienas keblumas, į kurį verta atkreipti dėmesį, yra tas, kad ne su visais kavos aparatais paprasta išgauti putą. Ypač tai aktualu kapučino ir late kavos mėgėjams. Vieni aiškina, kad reikia tinkamo pieno (tetra pakuotėse, pakankamai riebaus), kiti, kad dėl putos nebuvimo kaltas aparatas, treti, kad tai tiesiog virėjo neprofesionalumas ir nežinojimas, kaip tą putą išgauti. Pastarasis dalykas, matyt, pasitaiko dažniausiai, todėl , jei putos nepavyksta išgauti iš kelių bandymų, reiktų pasikonsultuoti su specialistais.

Jei dėl putos gamybos (kas kaltas, jei ji neišeina) galima ginčytis, tai dėl vieno dalyko, renkantis kavos aparatą, neverta ginčytis – tai kavos aparato slėgis. Jis turėtų būti ne mažesnis, kaip 15 bar (barų). Kuo slėgis didesnis, tuo geresnę kavą galima pasigaminti. Be abejo, tokie kavos aparatai brangesni.

Kadangi išsirinkti kavos aparatą, kuris optimaliai atitiktų jūsų poreikius nėra lengva, o iš nemažus pinigus kainuojančios prekės kaip tik ir to ir tikitės, galite susirasti firmų, kurios nuomoja kavos aparatus. Tiesa, jie dažniausiai bus skirti įstaigoms, bet rasite ir savo namams tinkamų apartų. Taigi, galite pirmiausia išsinuomoti, taip neskubėdami išsirinksite optimaliausią variantą, o tik paskui nusipirksite svajonių kavos aparatą.

Tie, kas įsigyja kavos aparatus, paprastai jau nebenori sugrįžti prie paprasčiausio kavos gaminimo, kai plikinama iš virdulio. Nors sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama, šiuo atveju šis posakis nelabai tiks. Vargu, ar atsirastų žmonių, teigiančių, kad plikyta kava skanesnė nei iš aparato. Paeksperimentavę  su įvairias kavos iš aparato gaminimo receptais, galėsite nesunkiai maloniai nustebinti net tą žmogų, kuris sakosi nesąs kavos mėgėjas.